La plaça d’Amèrica de Sant Pere i Sant Pau, objecte d’una acció simbòlica de denúncia de la CUP

La CUP va empaperar el rètol que anuncia l’obra municipal a la plaça d’Amèrica Sant Pere i Sant Pau, valorada en 582.104,82 €, i que no s’ha dut a terme. Amb un missatge irònic que fa referència a la demora en la intervenció pública, els anticapitalistes denuncien que 5 anys després encara no s’hi ha actuat, malgrat les proves de càrrega que es van fer el 2012 i les consignacions pressupostàries posteriors.

 

El dimecres 14 de juny al vespre, la CUP de Tarragona va actuar amb cartells de paper sobre el rètol de la plaça d’Amèrica de Sant Pere i Sant Pau, coneguda pel veïnat com «de la cinquena promoció», per denunciar que, cinc anys després que s’anunciés l’obra i s’hi efectuessin proves de càrrega, no s’ha dut a terme cap intervenció en aquest espai públic. La formació anticapitalista va empaperar el rètol amb un missatge irònic on apareixen l’exconseller Alejandro Fernández, del PP, i l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros.

El rètol que la CUP assenyala fa pública una inversió total de 582.104,82 € i, segons la CUP, «hem pogut comprovar que hi havia la consignació pressupostària que preveia una inversió, corresponent a l’exercici 2015, valorada en 200.000 €», i també es pot constatar que durant tres dies, de l’11 al 15 de juliol de 2012, s’hi van fer les proves de càrrega necessàries per convertir la plaça en una zona enjardinada. Més enllà d’això, asseguren, no s’hi ha fet res.

La cupaire Laia Estrada afirma que «Al proper ple demanarem explicacions sobre per què encara no s’ha dut a terme l’actuació en aquest espai i per què encara hi roman el cartell». Per a la CUP la qüestió va més enllà: «es va posar el rètol pocs dies abans de les passades eleccions municipals del 2015 i, fins a data d’avui, és allà i no s’hi ha intervingut per res ni sabem si es farà. Som conscients que hi pot haver un problema pel fet que s’atribueixi la titularitat de la plaça als propietaris del pàrquing, però és incomprensible que passats tots aquests anys encara no hagin aclarit res».

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 15 de juny de 2017