La CUP s’afegeix a la cadena humana per salvar el bosc de la marquesa

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Tarragona s’afegeix a la cadena humana i a la Marxa Reivindicativa per salvar el litoral tarragoní d’aquest dissabte dia 25 de juliol convocada per la plataforma Salvem la Platja Llarga. Aquesta cadena humana té per objectiu salvar tot l’entorn de la platja llarga i del bosc de la marquesa de l’ofensiva del ciment i de la tala d’arbres, així com la introducció d’elements forans com passarel·les de fusta, murs de formigó revestits de pedra, camins de sauló, fanals i elements del mobiliari urbà.

La CUP entén com un projecte insostenible que el Ministeri de Medi Ambient pretengui talar una amplada de 6 metres d’arbres del bosc de la marquesa per a que hi puguin accedir vehicles motoritzats.

S’entén que l’entorn del bosc de la Marquesa i de la Platja Llarga és l’únic indret verge del litoral que li queda a la ciutat de Tarragona, i el fet de gaudir d’aquest entorn tan privilegiat és un patrimoni molt valuós que cal conservar.

Alhora es recorda la importància estratègica que té aquesta zona en el futur Parc Natural de les terres del Gaià que s’està vertebrant.

La CUP aprofita l’ocasió per reivindicar l’adequació de l’espai del Fortí de la Reina per transformar-lo en un parc municipal amb vegetació mediterrània i sense murs, que avui en dia fan de la zona un espai degradat i oblidat pels tarragonins, demana la demolició del pàrquing de la platja del Miracle i la seva restitució com a espai social i natural i el respecte a tot el litoral comprés entre la platja del Miracle i la Plana de Tamarit, sense la introducció d’elements que generin un irreversible impacte paisatgístic.