La CUP celebra una assemblea oberta a la Part Baixa

Dimarts, 18 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, a la plaça dels Infants, la CUP celebrarà una assemblea oberta per abordar les necessitat i problemàtiques del barri de la Part Baixa. Hi participaran membres de la CUP i hi són convidats veïns i veïnes del barri, a títol individual, així com l’associació de veïns del Port. Se centrarà en les necessitats i potencialitats del barri. La CUP ha endegat la campanya «#TGNdretAlaCiutat» per repensar el model de ciutat.

 

La CUP de Tarragona tornarà a organitzar, novament, una assemblea oberta a peu de carrer. En aquesta ocasió, tindrà lloc el dimarts 18 de juliol al vespre (19.30 hores) a la plaça dels Infants. Les cupaires recorden que la darrera assemblea oberta de la CUP es va celebrar el passat 20 de juny al vespre, a l’esplanada entre el Mercat Central i el carrer de Colom, i va centrar-se en l’equador del mandat.
Per a les cupaires, que van valorar molt positivament aquest darrer acte, així com van fer-ho amb l’assistència i la participació ciutadana, la intenció és «seguir amb aquestes activitats a peu de carrer, perquè són eines on realment el veïnat pot assistir en igualtat, i expressar i contrastar les seves opinions amb membres d’entitats o d’altres persones, siguin qui siguin, i vinguin d’on vinguin», segons afirma la portaveu al Consistori, Laia Estrada.
Aquesta, i d’altres assemblees, estan íntimament lligades tal com explica Jordi Martí Font: «La campanya “#TGNdretAlaCiutat” vol posar èmfasi en la necessitat de pensar en les persones que habiten la ciutat, i fer-ho vol dir fer polítiques encaminades a millorar la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans, no dels interessos comercials del turisme o de grans esdeveniments. Per això mateix volem saber de primera mà què és el que reclama la gent que cada dia té necessitats. Volem tornar a posar les persones al centre de la vida política de la ciutat i deixar-nos de grans esdeveniments que només generen deute i incertesa.»
Estrada recorda que les problemàtiques als barris «són comunes: ben sovint ens trobem que les veïnes ens reclamen més neteja, perquè es troben els carrers i contenidors bruts, als quals cal sumar-hi problemes amb la recollida de residus. És incomprensible que a tota la ciutat passi això, mentre l’ajuntament paga més de 20 milions d’euros a l’any a una empresa perquè ho faci. Amb tot, volem manifestar que de tot això no se’n pot responsabilitzar els treballadors».
Finalment, les cupaires recorden que aquests dies han estat duent a terme emissions en directe, a peu de carrer, amb veïns i associacions per diversos indrets de la ciutat per tal de donar-los veu i prendre’n testimoni in situ, que en moltes ocasions han corroborat el que s’ha desprès de les assemblees obertes i de la sensació generalitzada al si de territori. Les emissions han quedat recollides a la pàgina Facebook.com/CUPTarragona i també al canal de YouTube.

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular de Tarragona
Tarragona, Països Catalans
17 de juliol de 2017