MALGRAT BALLESTEROS, l’1 d’OCTUBRE VOTAREM!

La Candidatura d’Unitat Popular mostrem el nostre compromís amb la celebració del referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya del proper 1 d’Octubre, tot i l’anunci de l’alcalde de la ciutat i del seu govern tripartit, que l’Ajuntament no facilitarà espais de votació per a la convocatòria.

Per la CUP no ha estat cap sorpresa l’anunci de l’alcalde Ballesteros de no col•laborar amb la celebració del referèndum del proper 1 d’Octubre. Tanmateix, considerem que l’alcalde Ballesteros, i el seu govern, no és ningú per negar el dret a vot a tots els tarragonins i tarragonines. Ballesteros un cop més confon ser l’alcalde de Tarragona en pensar-se que la ciutat és seva i la té segrestada el seu govern.

L’oposició de l’Ajuntament de Tarragona a la celebració del referèndum és un fet greu. Considerem que aquesta decisió no respon al sentit majoritari de la ciutadania de Tarragona. Recordem, de fet, que fins i tot més d’un centenar llarg de treballadors i treballadores municipals van mostrar el seu rebuig a l’oposició del govern municipal a la celebració del referèndum.

Sabem que Ballesteros prefereix aferrar-se a la butaca i mantenir el seu pacte de govern amb la dreta espanyolista per allargar l’agonia municipal, en lloc de permetre que els tarragonins i tarragonines puguin votar el proper 1 d’Octubre, quan totes les enquestes diuen que el 80% de la població vol exercir aquest dret.

Aquesta és una mostra més que el govern municipal ha entrat en un camí mort, veient que el seu projecte polític està totalment esgotat i deslegitimitat per la majoria de la població. El problema de Ballesteros no sols és la independència de Catalunya, sinó que el seu govern –i ell en persona- tenen al•lèrgia a tot allò que sigui un procés participatiu on els tarragonins i tarragonines puguem decidir, tal i com hem constatat aquests dos anys, quan han votat en contra de realitzar una consulta sobre els Jocs del Mediterrani o el BCN World.

Ara bé, tot i la no col•laboració de l’Ajuntament de Tarragona en la consulta del proper 1 d’Octubre, la CUP no tenim el menor dubte que tots i totes les tarragonines que ho desitgin podran exercir el seu dret a vot, fent-ho en edificis d’altres administracions públiques. 

Per això sabem que Ballesteros sap que la seva oposició a la consulta és pura retòrica propagandística, ja que tant la Generalitat de Catalunya, com especialment la societat civil i les entitats de la ciutat, farem possible que els tarragonins i tarragonines puguem votar malgrat li pesi a Ballesteros i als seus socis de govern.

Per últim, la CUP fem una crida a tota la ciutadania a mostrar el seu rebuig a la decisió de Ballesteros en els centenars d’actes que s’han organitzat a la ciutat, ja sigui en motiu de la Diada Nacional com de les Festes de Santa Tecla, per tal de deixar-li clar al mal govern que la ciutadania de Tarragona vol exercir els seus drets més elementals i defensar la democràcia vers la demofòbia i el caciquisme municipal!