La CUP proposa un ús alternatiu del nou Parc del Francolí

La candidatura tarragonina respon a les últimes informacions sorgides als mitjans de comunicació locals davant la possibilitat que un espai públic es degradi gratuïtament i innecessària.

Fa poc es va manifestar la voluntat de promocionar, per part de l’Ajuntament, activitat econòmica de caràcter nocturn (bars, pubs, discoteques…) al nou parc del Francolí, una zona de lleure per als tarragonins, des dels més petits fins als més grans. Un espai agradable per passejar, jugar o fer tot tipus d’activitats en un entorn natural i amb possibilitats infinites per al gaudi dels tarragonins. Des de l’oposició, CiU i PP demanaven que en lloc de posar-hi establiments d’oci nocturn, aquests només poguessin actuar durant el dia, evitant així part de les molèsties d’aldarulls, brutícia, deteriorament de l’espai… Tanmateix, des de la CUP es manifesta que la voluntat hauria de ser conservar aquest gran parc públic i potenciar-hi l’activitat d’una altra manera, no basant-se en l’empresariat sinó en la cultura o el lleure gratuït. Sembla com si l’ajuntament, autodenominat d’esquerres, pretengui potenciar l’oci basat en el consum com a única forma de divertir-se, una sensació que cada cop veiem com entre el jovent és més hegemònica.

Per tant, creiem que el que seria lògic fos que un govern d’aquestes característiques promocionés l’activitat cultural i gratuïta per sobre de tot, mitjançant l’impuls als centres cívics, als concerts, al teatre, als cursos d’aprenentatge, als esplais, etc. A més, cal tindre en compte la situació en què es troba la zona del Port Esportiu, zona d’oci nocturn per excel·lència a Tarragona, mancada totalment de vigilància i sovint protagonista de conflictes que tenen el seu origen en la droga, el soroll i, sobretot, la impunitat de les forces de seguretat que dediquen més esforços a reprimir els moviments socials que a mantindre l’ordre, la neteja i el descans dels veïns. Així doncs, des de la CUP es demana la promoció de l’oci alternatiu, el cultural i el gratuït, sobretot en aquesta conjuntura econòmica en què cada cop es tanquen més empreses, destacant-ne, a més, que Tarragona es presenta com a capital cultural, una candidatura que suposa una polèmica prou gran si s’evidencia, com ho fa la CUP, la manca d’activitat cultural a la nostra ciutat.

Així, més cultura, més gaudi i menys estimulació de la iniciativa privada en temps inadequats és el que demana la CUP de Tarragona. En definitiva, més potenciació de l’activitat dins la nostra ciutat, que al cap i a la fi és el més important per als tarragonins i per a les tarragonines: poder fer coses a Tarragona i no haver de marxar a poblacions veïnes.