La CUP participa en un projecte de Protecció Civil de Catalunya en relació a la comunicació del risc químic a Tarragona

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) està realitzant un projecte sota el títol “Organització i execució d’unes Taules de Diàleg, en relació al risc químic existent a Tarragona”, encarregat per Protecció Civil de Catalunya, que té com a objectiu impulsar un procés d’investigació que ajudi a millorar la gestió i comunicació de risc químic al pol industrial de Tarragona. La CUP de Tarragona ha estat convidada a formar part d’una de les taules de treball “com agents clau per entendre la part crítica amb el model petroquímic implantat a casa nostra”.

La regidora Eva Miguel ha sigut la representant cupaire en aquesta taula, on ha fet arribar el posicionament de la formació exposant que “no podrem comunicar què passa a la petroquímica fins que no acabem amb l’opacitat que l’envolta”. Miguel ha destacat la importància de conèixer els expedients sancionadors interposats a les empreses, així com l’augment de la fiscalització i control d’aquestes. A més, la regidora cupaire ha parlat de la urgència de l’enduriment de les sancions i de la legislació, apuntant a una legislació pròpia ja que al Camp “hi conviu el Complex Petroquímic més gran del sud d’Europa amb el Port de Tarragona i aquesta és una casuística que no es té en compte”.

La CUP ha explicat que “un any i mig després de l’explosió d’IQOXE encara no sabem com hauríem d’haver actuat” i assenyala “que cal donar a conèixer de manera més clara els protocols a seguir i fer simulacres d’emergència”. En aquest sentit, Miguel apunta no banalitzar “el risc químic que patim, ja que gran part de la població i del turisme de masses que ens visita no és conscient d’on es troba”.

Per últim, el proper 6 de novembre tindrà lloc una segona sessió d’aquest projecte, on la taula de treball en la que ha participat la CUP podrà exposar i preguntar totes les qüestions plantejades avui a Protecció Civil de Catalunya.

 

CUP de Tarragona

Tarragona, Països Catalans, 18 d’octubre de 2021