La CUP obté el suport de Pirates de Catalunya

Finalment la CUP ha aclarit quin serà el seu company de viatge per a les eleccions municipals del maig, els Pirates de Catalunya. Les reunions amb la resta de formacions polítiques, segons apunta, no van arribar a bon port donat que no acceptaven les condicions de democràcia participativa dins i fora de la candidatura, ideari d'independència i de justícia social i no formar part del govern si no s'és la força més votada per tal d'assegurar que les propostes es desenvolupen en la seva totalitat. Unes condicions que han acceptat plenament els Pirates.

Pirates de Catalunya donarà suport a la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Tarragona a les eleccions del 22 de maig. Així ho han anunciat conjuntament el seu representant a la ciutat, Ferran Reyes, i el cap de llista de la CUP, Marc Ferré. Segons afirmen, comparteixen la manera d'entendre la democràcia, en tant que participació ciutadana activa, l'ús de les noves tecnologies i, a banda, accepten que la Candidatura desenvolupi tot el seu programa sobre justícia social i d'independència, tal com van posar com a condició a totes les formacions. Pirates de Catalunya és un partit amb un any d'existència, que es va presentar ja a les eleccions autonòmiques però que basa el seu programa en la democràcia directa i, per tant, el seu terreny principal és el municipi. Formen part del moviment internacional de Pirates, que compta amb dos euro-diputats.

Tanmateix, la CUP encara no descarta rebre més suports si es dóna el cas de qualsevol altra formació que accepti les seves condicions d'aquí fins al final de termini. Asseguren que han mantingut reunions amb d'altres organitzacions però que no han arribat a bon port perquè, de moment, no han donat el sí a la CUP. El que volen destacar és que es presenten per uns motius, inclosos en les condicions de pacte, com ara la democràcia participativa dins i fora de la Candidatura, no entrar a formar part de cap govern si no s'és la força més votada, defensar l'ideari d'independència i de justícia social i no pactar en base a llocs a les llistes sinó en base a programa.

Un programa que assenyalen que estan confeccionant des de fa setmanes amb les jornades participatives. Fins a la data ja han parlat sobre energia, territori, cohesió social i model econòmic, però encara queden dues jornades per tractar cultura, llengua i ensenyament (2 d'abril) i noves tecnologies i mitjans de comunicació (9 d'abril). En aquestes jornades hi participen particulars i entitats, a partir de les onze del matí al seu local, i quan tinguin tretes les conclusions les exposaran a la ciutadania, que d'altra banda pot participar-hi via Internet aportant propostes de tot tipus.