LA CUP DE TARRAGONA DEMANA QUE ES RESTABLEIXI EL RETRAT DE PUIGDEMONT A LA SALA DE PLENS

L’Ajuntament de Tarragona ha passat a aplicar l’article 155 de la Constitució tan ràpid com ha sabut. Després de votar una moció en rebuig a l'aplicació d'aquest article en el Consell plenari de dijous, només un dia després, davant la proclamació de la República Catalana, les portes de la casa de tots i totes van romandre tancades “fins a les set del matí de dilluns”. Ho va comunicar el cap de la Guàrdia Urbana a les regidores de la CUP quan van demanar d’accedir als seus despatxos.

És un cas més però que corrobora que Ballesteros es comporta amb les instal•lacions municipals de la ciutat tal com feia Rita Barberà amb les de València. Les tanca al lliure accés de la ciutadania i també als càrrecs electes quan no són dels seus, i esdevenen no “la casa de totes i tots” sinó “la casa dels seus”.

Ara, en aplicació del 155, l’alcalde Ballesteros ha fet treure els retrats del president de la República, Carles Puigdemont, de la Sala de Plens i d’Alcaldia. És una acció humiliant i que l’únic que busca és quedar bé davant del rei que presideix el Saló, a qui no ha votat mai ningú, i el seu soci de govern, el Partit Popular.

Nosaltres, que no som del partit de Puigdemont ni ganes, demanem que es restableixi el seu retrat a la Sala de Plens. Si cal posar o no retrats de gent a les parets de la sala és un debat que podem tenir, i en aquest cas nosaltres demanem que treguin el quadre del Borbó, però mai ha de dependre de l’aplicació d’una llei que és part d’un cop d’estat contra l’autogovern de Catalunya.

Visca la República!!!

Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Tarragona, Països Catalans, 30 d’octubre de 2017

[Foto de Tarragona21]